PROTEINSKI VRUĆI KAKAO

22.01.2021

PROTEINSKI VRUĆI KAKAO


U hladnim vremenima svi volimo vruće napitke. Osim što nam zagriju tijelo pomažu nam i u opuštanju prije spavanja.

U tom se slučaju najčešće preporučuju toplo mlijeko, čokoladni napitak, ili čaj.

Zato ću ja danas sa Vama podijeliti moj recept za zdravi proteinski kakao koji će Vas odmah staviti u dobru volju, opustiti i uživat ćete u okusu i konzumaciji jer u njemu nema štetnih sastojaka.


Za ovaj fini, zdravi, proteinski kakao potrebno Vam je samo 5 sastojaka, a to su: mlijeko, med, sirovi kakao, whey proteini od čokolade i cimet.


Med će Vam u ovom receptu poslužiti da dobijete sladak okus s obzirom da koristite i SIROVI kakao koji je gorkog okusa s obzirom na obični kakao. Osim toga med ima antibakterijska, protuupalna i antioksidativna svojstva što znači da konzumacijom meda možete između ostaloga poboljšati imunitet i otpornost organizma.

Sirovi kakao je sve popularniji među ljubiteljima zdrave hrane, a napitci od sirovog kakaa koriste se kao terapijska mjera protiv raznih bolesti. Bogat je izvor antioksidansa, poboljšava kognitivne funkcije, pomaže kod stresa, ima umirujuće djelovanje na ljude koji pate od kroničnog umora, dobar je kao preventiva nastanku bolesti koje se mogu javiti zbog nedostatka bakra i magnezija u organizmu te još mnogo toga.

Cimet mnogi nazivaju kraljem začina. Zašto? Zato što cimet djeluje antibakterijski, protugljivično, antioksidativno, protuupalno, antivirusno i antimikrobno. Potvrđeno je da cimet ljudima, između ostaloga, pomaže i kod upala i infekcija, ublažava probavne smetnje, ublažava reumatske bolove, regulira količinu šećera u krvi, pomaže u mršavljenju, poboljšava aktivnost mozga, smanjuje količinu lošeg kolesterola te čak suzbija širenje leukemije i limfoma.


Sada kada znate zašto su sastojci zdravi, krenite sa pripremom svog zdravog, vrućeg, proteinskog kakaa.


VRIJEME PRIPREME:

5 MINUTA


SASTOJCI:

  • 200 ml mlijeka
  • 1 mjerica whey proteina od čokolade
  • 3 žličice SIROVOG kakaa
  • 3 žličice meda
  • pola žličice cimeta


NAČIN PRIPREME:

Priprema je veoma jednostavna i sve što trebate je zagrijati mlijeko i unutra izmiješati sve sastojke. (Izmiješajte jako dobro da Vam ne bi nastale grudice.)

I to je sve!


Uživajte u svom novom, finom, vrućem, proteinskom i veoma zdravom napitku!


Anja Pavlek

Podijeli na:

Anja Pavlek

Anja Pavlek

Fitness trenerica

Trenerica fitnessa i plesa koja voli zdravi način života.

Pročitaj više